skip to Main Content
Lääkkeet Eivät Lopu Suomesta Koronakaranteeninkaan Aikana, Vakuuttavat Asiantuntijat

Lääkkeet eivät lopu Suomesta koronakaranteeninkaan aikana, vakuuttavat asiantuntijat

Moni on koronakriisin alusta lähtien pelännyt pahinta. Tämä on saanut ihmisissä aikaan kriisiajan selviytymisvietin ja tämä onkin laukaissut monissa ihmisissä tarpeen niin sanotusti hamstrata eli ostaa ruokatarvikkeita ja muita tykötarpeita eli esimerkiksi vessapaperia varastoon. Moni onkin tästä huolestuneena ruvennut pohtimaan, että onko hamstraamiselle perusteita? Yksi tärkeimmistä huolenaiheista liittyy pitkäaikaissairaiden lääkitykseen. Onko syytä olla peloissaan siitä, että Suomesta loppuvat koronakaranteenin aikana lääkkeet apteekeista? Kannattaako yritysten ottaa qred.com/fi/-sivuston laina ostaakseen mahdollisimman paljon lääkkeitä apteekeista varastoon?

Ei hamstraukselle!

Apteekkialan asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomessa ole syytä lähteä hamtraamaan sen paremmin ruokaa, tarvikkeita kuin lääkkeitäkään. Asiantuntijat sanovat, että suurimmat toimitusongelmat kohdistuvat koronaviruksen torjuntaan liittyvistä tarpeista eli desinfiointiaineesta ja hengityssuojaimista, joiden kysyntä on ylittänyt valmistuskapasiteetin moninkertaisesti. Tämäkin ongelma on kuitenkin vain väliaikainen ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti niin, että tuotteita saa pian apteekeista normaalisti. Kasvava kysyntä aiheuttaa tosin sen, että näiden edellä mainittujen hyödykkeiden hinta saattaa nousta tavallista korkeammaksi kriisin ajaksi.

Tavalliset lääkkeet eivät lopu Suomesta

Tavallisten lääkkeiden loppumisesta ei kuitenkaan kannata huolestua. Reseptilääkkeiden kulutus ei ole koronakriisin myötä lisääntynyt merkittävästi, joten niitä pystytään edelleen valmistamaan entiseen tahtiin ja tarvittavia määriä. Sekä Suomen lisäinen että maiden välinen posti kulkee edelleen normaalisti, joten kauempaakaan tulevien lääkkeiden kanssa ei kannata varautua toimitusongelmiin. Toisin sanoen: lääkkeet eivät tule loppumaan Suomesta, vaikka koronakriisi jatkuisi pidemmänkin aikaa. Voit siis hyvin olla huoleti!

Back To Top
Total