skip to Main Content
Netissä Toimivat Apteekkialan Yritykset – Uhka Vai Mahdollisuus?

Netissä toimivat apteekkialan yritykset – uhka vai mahdollisuus?

Verkon kautta ostaminen on nykyisin aivan erityisen suosittua, mikä on asettanut kivijalkamyymälät kovan paikan eteen. Mutta entäpä apteekkituotteiden ostaminen netin kautta – onko se aivan turvallista? Pureudumme artikkelissamme tähän monipuoliseen ja monia ajatuksia herättävään aiheeseen. Aivan ensimmäiseksi kerromme lääkkeiden tuontiin liittyvistä tuontirajoituksista.

Tutustu tuontirajoituksiin ennen tilaamista

Ennen kuin tilaat apteekkialan tuotteita verkon kautta ulkomailta, kannattaa tarkistaa huolellisesti tullin tuontirajoitukset. Tulli on koonnut tätä varten näppärän Tullin rajoituskäsikirjan. Muistathan, että tehdessäsi tilauksen, olet vastuussa siitä, että noudatat näitä määräyksiä. Lääkkeet sekä ravintolisät ovat juuri sellaisia tuotteita, joiden maahantuontiin on liitetty erilaisia rajoituksia ja jopa kieltoja. On hyvä tietää, että tulli takavarikoi tai ottaa haltuun suuren määrän lääkkeitä, jotka on tilattu verkkokaupoista. On myös hyvä tietää, että vaikka jokin tuote olisi verkkokaupassa määritelty ei-lääkkeelliseksi, voikin se olla kotimaassamme lääke.

Suosi suomalaista!

“Suosi suomalaista!”, on suosittu sanonta ja ostettaessa lääkkeitä verkosta tämä sanonta pätee aivan erityisen hyvin. Tavallisen verkkoasiakkaan on nimittäin vaikeaa tunnistaa ulkomaisista verkkoapteekeista lailliset laittomista. Suosiessasi suomalaisia verkkoapteekkeja on ostaminen huomattavasti turvallisempaa. Suomalaisissa verkkoapteekeissa on tarjolla sekä resepti- että itsehoitolääkkeitä. Jos sinulla on sähköinen lääkemääräys, pystyt siis ostamaan reseptilääkkeesi myös verkkopalvelusta, mikä on aivan erityisen näppärää!

Kaikki lääkkeet eivät kuitenkaan kuulu Kela-korvauksen piiriin, jolloin maksettavaa voi jäädä melkoisesti ja kukkaron nyörit voivat venyä ja paukkua. Tällöin saattaa tulla mieleen erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, kuten https://www.freedomrahoitus.fi/, turvautuminen. Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolella ja aina tulee muistaa, ettei lainarahakaan ole ilmaista, vaan se pitää maksaa takaisin. Onkin siis tarkkaan mietittävä, onnistuuko lainan takaisin maksaminen omilla tuloilla.

Vaadi palvelua verkossakin!

Älä osta verkossakaan sikaa säkissä! Varsinkin lääkkeiden kohdalla tämä on aivan erityisen tärkeää! Ostaessasi tuotteita verkkoapteekista, sinulla tuleekin olla mahdollisuus saada proviisorin taikka farmaseutin asiantuntevia neuvoja siitä, kuinka valitsemaasi tuotetta käytetään oikealla ja turvallisella tavalla. Ostaessasi reseptilääkettä lääkeneuvonnan saaminen on aivan ehdoton edellytys! Suomalaiset verkkoapteekit tarjoavatkin henkilökohtaista asiakaspalvelua, jota on saatavilla joko verkon kautta taikka puhelimitse. On kuitenkin hyvä muistaa, että ostaessasi lääkkeitä verkkoapteekista, niitä ei voi palauttaa, koska palautusoikeutta ei ole.

Verkossa on liikkeellä myös väärennettyjä lääkkeitä sekä laittomia verkkoapteekkeja

Pidä verkossa liikkuessasi silmäsi auki ja järki kädessä! Liikkeellä on nimittäin myös väärennettyjä lääkkeitä sekä laittomia verkkoapteekkeja! Suomalaisessa laillisessa verkkoapteekissa on yhteiseurooppalainen tunnus sekä linkki, joka johtaa Fimean luetteloon, joka sisältää lailliset apteekkien verkkopalvelut. Väärennetyt lääkkeet voivat aiheuttaa suoranaisia vaaratilanteita eikä tuotteen aitoutta ole helppo varmistaa. Osa verkkoapteekeista toimiikin ketunhäntä kainalossa rahankiilto silmissä.

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Lääkkeiden ostaminen verkkoapteekista on hyvä vaihtoehto siinä tapauksessa, että suosit ehdottomasti luotettavia ja laillisia verkkoapteekkeja. Kaikista varminta on valita suomalainen vaihtoehto. On myös tärkeää vaatia palvelua ja varmistaa, että tietää, kuinka ostettuja lääkkeitä käytetään turvallisella tavalla. Turvallisuus on kaiken A ja O asioitaessa verkkoapteekeissa ja hankittaessa lääkkeitä verkon kautta. Kaikki verkkoapteekit eivät suinkaan toimi puhtain paperein ja väärät valinnat voivat asettaa terveytesi suoranaiseen vaaraan!

Back To Top
Total